advertentie Banner SP Website

Coronacijfers zondag: ruim 160 nieuwe besmettingen in onze regio

Het aantal geregistreerde besmettingen stijgt weer in onze regio. In veel gemeentes werden op 20 februari relatief gezien flink meer positieve coronatests geregistreerd dan in de rest van Nederland.

Het RIVM heeft de coronacijfers van 20 februari gepubliceerd. In de staafdiagram hieronder ziet u het aantal positieve coronatests, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per gemeente van 20 februari.

Om het aantal positieve tests te vergelijken met andere gemeentes berekent het RIVM ook het aantal positief geteste personen per 100.000 inwoners per dag. Let op: dat is dus een fictief getal voor gemeentes met minder dan 100.000 inwoners.

Vergelijking

Kijken we naar dat getal dan zien we dat de GGD in de gemeente Bernheze veruit de meeste positieve coronatests registreerde. Per 100.000 registreerde de GGD daar gemiddeld zo’n 54 positieve coronatests. Ook in de gemeentes Oss (41), Uden (40) en Meierijstad (41) lag dat gemiddelde hoog. In de gemeentes ’s-Hertogenbosch (34) en Landerd (25) registreerde de GGD gemiddeld het minste aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners.

Ter vergelijking: de GGD registreerde in onze veiligheidsregio (Brabant-Noord) gisteren gemiddeld zo’n 36 positieve tests per 100.000 mensen. Landelijk lag dat gemiddelde op ongeveer 27. Op Landerd na registreert de GGD in al onze gemeentes dus een stuk meer positieve coronatests dan in de rest van het land.

Ontwikkeling

Om te zien hoe het aantal besmettingen in onze regio zich ontwikkelt, berekenden we het gemiddelde aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners per dag in onze regio, oftewel we telden de gemiddeldes van de zes gemeentes bij elkaar op. Dat deden we met de cijfers van de laatste twee weken.

Die totaalcijfers zetten we in de grafiek die u hieronder ziet. De stippellijn is de trendlijn en geeft aan of het aantal besmettingen op- of afloopt. In dit geval loopt die op. Dat betekent dat het gemiddelde aantal positieve coronatests per 100.000 inwoners in de afgelopen weken gestaag toeneemt in onze regio.

Deze cijfers komen van het RIVM. Voor een verantwoording van hun dataset zie: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/verantwoording