advertentie Banner Trined

Voetballoopbaan Udense 'spits van de eeuw' als nachtkaars uit door coronacrisis

Voetballer Sam Wassenberg uit Uden werd vorig jaar nog door UDI'19 verkozen tot spits van de eeuw, maar de loopbaan van de 32-jarige aanvaller, die aan het eind van het seizoen zou stoppen, is als een nachtkaars uitgegaan door de coronacrisis.

"Heel gek. Maar op het moment ben je veel met corona en gezondheid bezig, dus valt mijn voetballoopbaan een beetje in het niet. Nu het bijna 17 mei is, de dag waarop ik mijn laatste wedstrijd zou spelen, krijg ik wel een dubbel gevoel", vertelt Wassenberg. 

De 32-jarige Udenaar kon niet vermoeden dat het duel met RKSV Minor begin maart zijn laatste zou zijn. De spits wist twee keer te scoren en blijft daardoor steken op 198 goals. Een gemiddelde van bijna één goal per twee wedstrijden voor de Udense voetbalclub. 

(Tekst gaat verder onder de video)

Op een korte uitstap naar het JVC Cuijk van Hans Kraay jr. na, is de spits UDI'19 trouw gebleven van jongs af aan. Één hoogtepunt kiezen is dan ook lastig. 

"Om te beginnen denk ik aan de momenten dat ik met mijn opa op de tribune zat om naar het eerste te kijken. Helaas heeft hij niet mogen meemaken dat ik het eerste van UDI'19 heb bereikt. Een ander hoogtepunt is het moment waarop de club overging van veel spelers kopen naar meer eigen jeugd gebruiken. We degradeerden eerst, maar het jaar daarop zijn we meteen weer gepromoveerd. Dat liet zien dat het mogelijk is om met voornamelijk jongens uit de regio iets te bereiken", aldus Wassenberg. 

Met het vertrek van de 32-jarige spits bij UDI'19 is niemand van het team van de eeuw meer actief als voetballer. De Udenaar gaat zich nu richten op zijn gezin en eigen bedrijf, maar het voetbal heeft hij niet definitief vaarwel gezegd. Een rol als bijvoorbeeld spitsentrainer in de toekomst wordt niet uitgesloten door Wassenberg.