Toename coronapatiënten JBZ: 'Het gaat toch allemaal wat sneller dan we in eerste instantie gedacht hadden'

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis liggen op dit moment 21 coronapatiënten in het ziekenhuis. Zes daarvan liggen op de IC en arts Esther Cornegé spreekt dan ook over de tweede golf die begonnen is.

“Het gaat toch allemaal wat sneller dan we in eerste instantie gedacht hadden met corona. In de zomer is het even helemaal weggeweest in het ziekenhuis, maar sindsdien loopt het aantal coronabesmettingen wel weer op, op de afdelingen. We bleven op zo’n vijf a zes patiënten hangen. De laatste weken neemt het echt weer toe”, aldus Cornegé.

Het ziekenhuis doet er alles aan om de reguliere zorg naast de zorg van de coronapatiënten door te laten gaan. Dat zorgt voor extra werkdruk bij  Cornegé en haar collega's.

Het ziekenhuis doet er alles aan om niet weer tegen de overvolle afdelingen en problemen aan te lopen zoals in maart en april. “We hebben natuurlijk afgelopen zomer niet stil gezeten. We hebben echt wel nagedacht over wat we moeten doen als er een volgende golf komt. Een aantal dingen zoals protocollen heeft weer een update gekregen. Dus alles lag al klaar voor de golf of golfje”, zegt de arts.

Cornegé benadrukt ook dat kwetsbare ouderen wel gewoon de dokter moeten bezoeken. Bij de eerste golf gebeurde dat niet en het ziekenhuis merkte daar deze zomer de gevolgen van. Het ziekenhuis heeft al een paar operaties moeten verzetten door de drukte van coronapatiënten. Cornegé geeft aan dat het ziekenhuis de mensen belt wanneer de operatie wordt verzet.