advertentie Banner Trined

Coronaproof carnaval in Oeteldonk: ‘Het is beter dan niks’

Voor d’n elfde van d’n elfde zijn de plannen in Oeteldonk al ingrijpend gewijzigd, maar volgens burgemeester Jack Mikkers moet ook het carnavalsfeest zelf coronaproof worden gehouden. Carnavalsvierders reageren begripvol, maar teleurgesteld.

“Ja, het is jammer, maar het is wel nodig. Natuurlijk is het leuk om een paar dagen flink te feesten, maar als je ziet wat het kan doen, dan is het dat niet waard”, stelt Patrick Verdaasdonk. Hij viert al sinds kleins af aan carnaval en verwacht dat er ook in 2021 iets op poten gaat worden gezet. “Al heb ik geen idee hoe ze dat willen gaan doen met het aantal mensen dat komt. Maar er moet wel iets mogelijk zijn. Er moet iets gebeuren, anders komt iedereen naar de stad.”

Rinske van Kasteren laat namens de Oeteldonksche Club van 1882 weten dat er nog veel onduidelijk is: “Carnaval gaat door en we zijn nu aan het bekijken hoe het allemaal moet gaan verlopen. De hoogheid komt aan op 14 februari, dat weten we, en voor de rest gaan we het zien.”

Maar hoe gaat dat er dan uitzien, zo’n coronaproof carnaval? De vriendinnen Lotte Jansen en Lisanne Schatsbergen hebben wel wat ideeën: “Via een livestream bijvoorbeeld. Of misschien gewoon op een plein, dat dat wel mag. En anders reserveren, da’s wel een oplossing. Dat is beter dan niks.”

De jongere carnavalsvierders hebben ook nog een boodschap richting Den Haag: “Tegen Mark Rutte, dat het wel gewoon echt door moet gaan.”

Carnavalsverenigingen kunnen hun ideeën voor een coronaproof carnaval in Oeteldonk nog indienen tot begin december.