advertentie Banner Trined

Coronaregels in horeca Meierijstad niet nageleefd, vanaf nu boetes en sluitingen

Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad maakt zich zorgen over het naleven van de coronaregels in de horeca in zijn gemeente. Tijdens feestjes zijn er mensen besmet geraakt met het virus en enkele uitbaters hebben daarom een laatste waarschuwing gekregen.

De burgemeester en wethouder Van Rooijen zijn hier deze week over in gesprek gegaan met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en een aantal uitbaters. Tijdens controles bij verschillende horeca-gelegenheden werd geconstateerd dat de maatregelen niet werden nageleefd. Bezoekers stonden, hielden geen afstand van elkaar en waren aan het dansen. Van Rooij heeft aangegeven dat dit de laatste waarschuwing is en dat, wanneer de signalen blijven komen, verregaande maatregelen volgen.

Aantal besmettingen in een week tijd verzesvoudigd

Nu het aantal besmettingen met Corona ook in Meierijstad oploopt is het nog belangrijker dat inwoners zich aan de maatregelen houden die hiervoor gelden. Uit navraag bij de GGD blijkt dat in de week van 9 tot 15 september bij 10 mensen een coronabesmetting is geconstateerd. In de week erna zijn er 59 besmettingen geteld. Afgezet tegen 100.000 inwoners is dat meer dan een verzesvoudiging. Besmettingen vinden plaats bij feestjes in de privésfeer, maar contactonderzoek wijst uit dat dit ook toe te wijzen is aan feesten die in de horeca zijn gehouden. Daarnaast ziet de gemeente dat er ook bij sportverenigingen te veel mensen zijn die geen afstand houden.

Sancties

Burgemeester Van Rooij laat weten per direct een einde te maken aan de reeks van waarschuwingen. Bij een volgende constatering wordt overgegaan tot boetes en eventueel sluiting. KHN, afdeling Meierijstad en de gemeente doen dan ook een gezamenlijke oproep aan horecaondernemers, sportverenigingen en bezoekers om zich te houden aan de maatregelen die gelden en samen onze verantwoordelijkheid te nemen. “Hierdoor kunnen we zo veel mogelijk voorkomen dat we een in situatie belanden die niemand wil.”