advertentie Banner SNLR.nl

Coronavirus in Oss: "We moeten niet hysterisch gaan doen"

 “Corona in Oss: nu ben ik bang dat ik het ook krijg.” Met deze stelling ging Dtv de markt op in Oss om te vragen wat mensen denken.

Volgens velen was het te verwachten: het coronavirus heeft Oss bereikt. Zijn mensen nu bang zelf ziek te worden? De meesten niet, blijkt na een rondgang op de markt. “Weet je, iedereen heeft een virus, je kan altijd ziek worden”, vindt een mevrouw die op de markt is met haar baby.

Een oudere dame denkt hier toch anders over: “Nu het virus ook hier is kun je toch niet zomaar meer overal heen.” Een klein beetje bang is deze vrouw dus wel. Wat voor extra maatregelen ze zou kunnen nemen, weet ze dan weer niet.

Een mannelijke leeftijdsgenoot relativeert: “We moeten vooral niet te hysterisch doen, denk ik. Ik heb van de burgemeester begrepen dat de besmette man in Oss juist gehandeld heeft en met zijn gezin in quarantaine zit.” Meer mensen lijken het vele nieuws rondom Corona wat overdreven te vinden. Een jonge vrouw die de markt bezoekt met haar peuter denkt zelfs dat een griepje misschien nog wel erger kan zijn. “En ja, wat kun je er tegen doen? Die kleine gaat naar het kinderdagverblijf en kan daar altijd iets oplopen. Ik maak me nu geen extra zorgen.”