advertentie Banner SNLR.nl

Diedense Uiterdijk Gerard Beck

Crossers verstoren rust in natuurgebied Diedense Uiterdijk

De rust voor de vogels op de Diedense Uiterdijk aan de Maas bij Megen is de afgelopen weken meerdere keren verstoord. Dit vanwege een aantal motorcrossers die in het natuurgebied reden.

Het gebied is momenteel in ontwikkeling en dus nog niet helemaal gereed. Op Facebook uiten verschillende Megenaren hun frustratie: “Er rijden iedere zondag vrolijk crossers in het stiltegebied. Weg tureluurs, ganzen, zwanen en lepelaars” en “Wat triest, de dieren krijgen nergens meer rust zo. En dat in de broedperiode.”

Ook Ed Steiger, eigenaar van camping de Maasakker, die met zijn camping net voor het gebied ligt, ergert zich eraan. “Het is een hartstikke mooi stukje natuur. Soms rijden ze er met drie personen tegelijkertijd. De geluidsoverlast is vervelend, maar dat is voor mijzelf nog wel te overzien. Ik vind het vooral erg voor de dieren en voor het gebied zelf dat zo verstoord wordt”, laat hij aan Dtv weten.

Steiger geeft aan het probleem al meerdere keren te hebben aangekaart bij onder meer de gemeente, de politie en natuurmomenten. Alleen wordt er volgens hem helemaal niets aan het probleem gedaan. “Dat is nogal frustrerend.”

De boswachter van het gebied laat weten het probleem te herkennen. “De gemeente, de boa’s en ik zijn er zeker wel mee bezig. We proberen er dan ook alles aan te doen dit zo snel mogelijk op te lossen.”

Foto's: Paul Beck