advertentie Banner Trined

Crowdfundactie levert ruim 7000 euro op voor Osse kapper

Een crowdfundactie voor barbierszaak Kei Scherp in Oss heeft in twee dagen tijd al ruim 7000 euro opgeleverd.

Initiatiefnemer van de actie is Thijs van den Akker uit Nistelrode, die als barbier werkt bij Kei Scherp. “Al ruim 7000 euro, dat is echt onverwacht”, zegt hij. Van den Akker had al een tijdje het idee voor crowndfundactie, maar hij wilde eerst de persconferentie van dinsdagavond afwachten. Die gaf voor de barbierszaak geen groen licht, want de zaak moet voorlopig dicht blijven.

“De volgende ochtend ben ik de crowdfundactie gestart. Ik liep naar de keuken om een boterham te smeren en toen ik even later keek dacht ik ‘hè’. Er was toen al 465 euro gesponsord”, zegt Van den Akker, die positief verrast is door de hoge bedragen. “Ik had verwacht dat er mensen tien euro doneren of hooguit vijftig, maar ik heb al donaties van 250 en 200 euro voorbij zien komen.”

Goed doel
De actie is door Van den Akker opgezet om de barbierszaak van Joep Arts, die nu door coronamaatregelen dicht is, te redden van ondergang. “Omdat hij zelf altijd zonder twijfel voor iedereen klaar staat, voor goede doelen geld inzamelt, altijd zo aardig is, en je soms je halve knipbeurt in een ruftlucht laat zitten, is het nu aan ons om voor Joep klaar te staan!”, schrijft hij op de website van de actie.

“Wat wij graag willen, is dat we jullie na deze crisis weer 'gewoon' kunnen ontvangen in ons paradijsje. Maar we weten na gister helaas nog steeds niet wanneer dit plaats kan gaan vinden. En of, als dit nog lang duurt, dit überhaupt nog wel plaats kan gaan vinden”, schrijft hij verder.

Tegoed
Bij de crowdfundactie wordt goed in de gaten gehouden wie er geld doneert aan de barbierszaak, zodat de donatie later omgezet kan worden in een knip- of scheerbeurt. “Het is een voorschot, mensen die gedoneerd hebben, hebben straks natuurlijk wel wat van ons te goed.”