advertentie Banner Trined

De Noordkade in Veghel zit niet bij de pakken neer en opent livestream studio

De gedeeltelijke lockdown, waar we nu een week mee te maken hebben, is voor veel bedrijven in de horeca en cultuursector een bittere pil. Ook op De Noordkade in Veghel zijn de maatregelen voelbaar, maar in vergelijking met de situatie in het voorjaar zijn er zeker ook lichtpuntjes.

In samenwerking met het licht-, geluid- en videobedrijf MXD-rent is in het nieuwe Koekbouw Café inmiddels een live stream studio opgebouwd en in gebruik genomen. Het idee is dat de ruimte wordt gebruikt door bijvoorbeeld bedrijven die een presentatie of lezing willen geven. Ook kunnen artiesten optredens verzorgen vanuit de studio of er kunnen tv-uitzendingen worden gemaakt. 

Tekst gaat verder onder de video 

Glas is halfvol in Veghel

Naast de speciale studio om afgelaste evenementen te compenseren, zijn vrijwel alle restaurants in de cultuurhaven - op Wittern na - gestart met bezorgen en afhalen. "Of ze daarmee het hoofd boven water houden weet ik niet, maar als ze niks doen verdienen ze helemaal niks. Dit is in ieder geval een redelijk alternatief in slechte dagen." Bij de bioscoop is het glas ook halfvol. Een hapje en een drankje in de zaal afgeven mag nog steeds en met een paar voorstellingen per dag meer en de pas geopende extra zaal, kunnen zij toch een behoorlijk aantal bezoekers verwelkomen.

Voor theater De Blauwe Kei is een maximum van dertig bezoekers niet rendabel en daarom is het theater in Veghel de komende tijd wel gesloten.