advertentie Banner Trined

CV De Kapotte Kachels schupt Randstedelingen 'Terug over de Maas'

OSS - Wat doe je met al die Randstedelingen die met carnaval naar Brabant komen om een feestje te vieren, maar de rest van het jaar doen alsof 'wij' niet bestaan? CV De Kapotte Kachels heeft wel een oplossing: de kachels 'schuppen' ze allemaal terug over de Maas.

CV De Kapotte Kachels, met Wouter van den Boogaard, Jop Roeland en Sander Ottens, maakte het liedje Terug over de Maas met een hele dikke knipoog. "We halen er een klein kritisch puntje mee aan. We zoeken het randje er mee op", vertelt Van den Boogaard. "Even lekker protesteren tegen al die Randstedelingen die Brabant met carnaval ineens wél weten te vinden." Het is trouwens niet dat de mannen een hekel hebben aan die Randstelijke invloeden met carnaval. "Het zou juist mooi zijn als ze het hele jaar door naar Brabant komen. Niet alleen met carnaval. De deuren staan hier altijd open, het is het hele jaar feest."
Een liedje was eigenlijk best snel gemaakt. "Je moet lekker mee kunnen zingen, een goede oneliner hebben en wat la-la-la", vat Van den Boogaard het kort samen. Het liedje werd gemaakt en vervolgens op social media gedeeld. En daar werd het liedje volop gedeeld. Dus moest er een clip komen. En die kwam er. Bij Bierbrouwerij Oijen en Café Rebel in Oss werden shots opgenomen en het eindresultaat is op YouTube te zien.
Het begon als een grapje, maar nu blijkt dat De Kapotte Kachels in smaak zijn. Want de komende tijd hebben de heren al wat optredens in de agenda staan. Tilburg, Mill, Geffen en Schaijk: De Kapotte Kachels komen langs. "Eigenlijk willen we met carnaval op de zaterdag en zondag vier optredens per dag hebben. Dan huren we een bus en gaan we met vrienden naar die optredens toe."
Benieuwd naar Terug over de Maas? Bekijk de clip hieronder.