advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

D66 Bernheze niet blij met ‘coronamotie’ CDA

D66 in Bernheze is niet te spreken over het CDA, dat woensdag in de raad een eigen motie wilde indienen over een corona-onderzoek in de gemeente.

D66 had hierover zelf al een motie opgesteld die werd ondersteund door Blanco en Progressief Bernheze. Het CDA vond die motie inhoudelijk te ver gaan, ook na aanpassingen van de tekst en besloot uiteindelijk zelf met een motie te komen. Dat was tegen het zere been van Annemieke Boellaard van D66. “Ik ben heel erg teleurgesteld dat er nu twee moties liggen met bijna dezelfde strekking. Het is eigenlijk gewoon gênant.”

'Partijpolitiek'

Boellaard ontkende dat haar motie gebaseerd zou zijn op ‘aannames’ over de slechte luchtkwaliteit in de regio, wat voor het CDA een breekpunt was. Volgens Boellaard staat al lang vast dat het met die luchtkwaliteit slecht gesteld is. De fractievoorzitter van D66 noemde het een slechte zaak dat bij zo’n belangrijk onderwerp als volksgezondheid partijpolitiek toch een rol speelt.

In gesprek

Toch ging Boellaard in op een voorstel van Jan Bouwman van Lokaal om de komende week toch weer met het CDA om tafel te gaan. Frans van de Ven van Lokaal zal daarbij optreden als 'bemiddelaar'. De bedoeling is om in de vergadering van volgende week dan toch met één motie te komen. Mart Smits van het CDA sloot zich daarbij aan met de mededeling dat zijn partij altijd bereid is om verder te praten. Daarop besloten D66 en CDA om hun moties voor woensdagavond in te trekken.