advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

D66 Oss: ‘meer afval gedumpt, tarieven Duurzaamheidsplein moeten omlaag’

D66 in Oss vindt dat de tarieven voor het inleveren van afval bij het Duurzaamheidsplein omlaag moeten. Dit omdat er volgens de partij steeds vaker afval wordt gedumpt in het buitengebied en andere plekken in de gemeente.

Sinds 1 januari dit jaar zijn de tarieven bij het Duurzaamheidsplein verhoogd. “Deze tarieven zijn aan de hoge kant en de tarieven zijn uitgesplitst in verschillende soorten afval waardoor het voor bepaalde doelgroepen in de samenleving onmogelijk is om afval in te leveren en te storten”, aldus D66 in een brief aan het college van B en W.

De partij vraagt of het college het er mee eens is dat er momenteel meer afval wordt gedumpt en wil weten hoeveel meldingen er de laatste tijd zijn gedaan. D66 vraagt zich verder af wat er met de meldingen wordt gedaan en wat het kost om het dumpafval weer op te ruimen. De partij wil weten hoeveel bezoekers het Duurzaamheidsplein heeft gehad sinds de aanpassing van de tarieven en hoe dat een jaar geleden was.

Volgens D66 kan dumpen van afval worden voorkomen door als gemeente aantrekkelijke tarieven te hanteren en door te zorgen voor één tarief voor het wegbrengen van afval.