advertentie Banner SNLR.nl

‘Dag met duivelse dilemma's achter de rug'

“We hebben een zware dag achter de rug. Het coronavirus grijpt om zich heen en zeker ook in onze provincie”, aldus voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Noord Jack Mikkers.

Dat betekent dat de veiligheidsregio’s van Brabant genoodzaakt zijn om maatregelen te nemen. Dat zeiden de voorzitters dinsdagmiddag tijdens de persconferentie. De drie voorzitters zaten al dagen in overleg rondom de ontwikkelingen van het virus. Uit dat overleg is naar voren gekomen dat er maatregelen rondom het coronavirus voor heel Brabant worden genomen. Zo is er dit weekend geen betaald voetbal en geen grote evenementen met meer dan duizend bezoekers. Die maatregelen zijn echt nodig.

Je beseft dat je met een maatregelenpakket moet komen

• Jack Mikkers, voorzitter veiligheidsregio Brabant-Noord

“Zie de druk bij de ziekenhuizen en bij de zorginstellingen. Je ziet een stijging van coronagevallen in onze provincie. Je beseft dat je met een maatregelenpakket moet komen om dat probleem in te dammen”, aldus voorzitter van de veiligheidsregio Brabant-Noord Jack Mikkers.

Tekst gaat verder onder de video.

Er is door de voorzitters van de veiligheidsregio’s om verschillende redenen voor deze maatregelen gekozen. “Aan de ene kant willen we dat de vraag naar zorg daalt. Zodat minder mensen de epidemie krijgen en dat het virus beperkt wordt. Aan de andere kant dat het aanbod van het personeel wel aanwezig blijft”, vertelt Mikkers.

Ik hoop dat we maandag de maatregelen wat kunnen terugschroeven

• Jack Mikkers, voorzitter veiligheidsregio Brabant-Noord

De maatregelen die dinsdag bekend werden gemaakt lopen tot maandag 16 maart. “We kijken dan wat de resultaten zijn van de ontwikkeling van het virus. Mogelijk dat we dan met andere soort maatregelen komen. Ik hoop dat we maandag de maatregelen wat kunnen terugschroeven, maar dat is nu nog koffiedik kijken”, zegt de voorzitter.