advertentie Banner SNLR.nl

Dag van de intocht: eerste aankomst prins Amadeiro XXVI

DEN BOSCH - Het was zondag de dag van de intocht in Oeteldonk. Een bijzondere, want het was de eerste van prins Amadeiro XXVI met zijn gevolg.

“Het is een fantastisch gevoel om hier in het Pronkjuweel te zijn. Mijn vader heeft me goed voorbereid en veel over Oeteldonk verteld. Dat Wij dit nu zo mogen meemaken, is een voorrecht. We kijken uit naar de kennismaking met alle Oeteldonkers de komende dagen", zei Amadeiro XXVI na zijn aankomst.

Koen Becking
De rol van Amadeiro XXVI wordt vertolkt door Koen Becking. Becking is voorzitter van het College van Bestuur van Tilburg University vanaf 2012. Hij kwam bij de universiteit na vijf jaar als directievoorzitter van de KRO te hebben gewerkt. Voor de KRO was hij directeur van ROI.

Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht op arbeidsverhoudingen. Hij is ereprofessor aan de Universiteit Stellenbosch in Zuid-Afrika en MPA-fellow van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur. Becking woont in Den Haag, is getrouwd en heeft twee dochters en een zoon.

Jurriaan de Widt
De rol van Mijnheer de Adjudant wordt vertolkt door Jurriaan de Widt. Jurriaan was Bosschenaar tot z’n dertiende en al vroeg betrokken bij het Oeteldonkse Carnaval. Hij nam deel aan de Jeugdraad van XI in 1985. 

In het dagelijks leven woont De Widt in Seattle (Verenigde Staten) bij de Holland America Line, waar hij het onderhoud van de twintig cruiseschepen over de wereld coördineert.