advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Screenshot Blauw Bloed (EO)

Dagboekschrijvers nog onder de indruk van koning: 'Het is een hele gezellige, lieve man'

Het bezoek van Koning Willem Alexander aan Uden donderdag heeft veel indruk achtergelaten bij de initiatiefnemers van het coronadagboek én de schrijvers. Nadat zij met een smoes naar de locatie waren gelokt ging de koning met hen in gesprek.

"Mijn man vroeg 's ochtends of ik zenuwachtig was, ik zeg 'welnee joh, dat wordt lachen'. Na de ochtend had ik een afspraak bij de kapper, maar als ik had geweten dat de koning kwam, was ik daarvoor wel naar de kapper gegaan", vertelt Wilma Schoenaker, die de tekst op de achterflap van het boek heeft geschreven. "Dan zie je eerst allemaal mannen in kostuums, dus ik denk dat begint serieus te worden hier. En toen kwamen die auto's aanrijden en ik zie Willem Alexander uitstappen. Nou, ik kon het bijna niet geloven, het was een fantastische ervaring." 

Jennifer Sanders las de koning een paar regels van haar dagboekverhaal voor, waarin ze beschrijft hoe zij via een babyfoon met haar zieke vader communiceerde. "Het is lastig om te bepalen welk gedeelte je dan kiest, maar ik eindige met 'ik vertelde hem het volgende', een soort cliffhanger. En dat vond de koning ook, hij was heel benieuwd wat er zou komen en was blij dat het in het boek staat."

Zaterdagavond om 19.50 uur is er een uitgebreide reportage over het bezoek van de koning te zien in Blauw Bloed op Nederland 2.