Dames HC Den Bosch bereiken finale play-offs, mannen uitgeschakeld

Na twee van de drie wedstrijden is al duidelijk dat het damesteam van HC Den Bosch de finale van de play-offs om het landskampioenschap gaat spelen. Aan de Oosterplas won Den Bosch voor de tweede keer van HDM, dit keer met 3-1.

In de eerste helft kreeg Den Bosch een hele rits corners te nemen. Slechts een maal was het raak. Danique van der Veerdonk bracht de thuisploeg op voorsprong (1-0).

Den Bosch begon furieus aan het derde kwart met veel kansen op de tweede treffer, bijvoorbeeld uit een mooie combinatie van Frederique Matla met Margot van Geffen. Tegen de verhouding in kwam de ploeg uit Den Haag op 1-1. Mila Muyselaar stond opeens vrij en kon uithalen.

In het slot van de wedstrijd denderde Den Bosch er toch weer overheen. Een intikker van Joosje Burg na een goede actie van Lidewij Welten bracht Den Bosch op 2-1. Tot slot was er een tip -in van Welten op een voorzet van Matla: 3-1.

Donderdagavond won HC Den Bosch al met 0-4 van HDM, waardoor een derde wedstrijd morgen niet meer nodig is. In de finale speelt Den Bosch tegen regerend landskampioen Amsterdam. De dames uit de hoofdstad schakelden vandaag SCHC uit, door ook een 3-1 overwinning.

Mannen uitgeschakeld

De mannen van Den Bosch hebben hun seizoen noodgedwongen afgesloten. De ploeg verloor in de halve finales met 3-0 in en tegen Bloemendaal. In de stromende regen waren zelfs fans uit Den Bosch aanwezig rondom het stadion. Den Bosch opende wederom sterk, maar Jasper Brinkman bracht de Bosschenaren later schade toe. Brinkman scoorde twee keer. Tussendoor schoot ook Yannick van der Drift raak. Afgelopen woensdag won Bloemendaal ook al. Door een goede tweede helft kwam de eindstand destijds op 1-5.