advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Dames HC Den Bosch walsen over HGC heen, mannen winnen zes keer op rij

De dames van HC Den Bosch hebben op overtuigende wijze de koppositie in de Hoofdklasse Hockey overgenomen van Amsterdam. De uitwedstrijd tegen HGC werd met liefst 1-7 gewonnen.

Door de overwinning komt Den Bosch in punten gelijk met Amsterdam, dat won van Hurley (0-1). Den Bosch is koploper op doelsaldo, welke tegen HGC dus nog even opgepoetst werd. 

Spits Frédérique Matla tilde haar seizoenstotaal doelpunten met een hattrick over de 20 heen, de international staat nu op 22 treffers en staat daarmee bovenaan het topscorersklassement.

De ene tegentreffer tegen HGC betekende nog een kleine smet, voor zover je daarvan kan spreken. Het was de zesde tegentreffer dit seizoen, waardoor Josine Koning met haar ploeg nu op evenveel tegentreffers staat als HGC uit 1987-1988. Daardoor is alleen nog een evenaring van het record mogelijk, wanneer in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Laren, de 'nul' wordt gehouden.

Op 2 mei wordt de laatste speelronde afgewerkt en weet HC Den Bosch of het als nummer één of twee de play-offs ingaat.

Mannen bezig aan eindsprint

Waar bij de dames play-offs deelname bijna vanzelfsprekend is, leek die er bij de mannen van HC Den Bosch dit seizoen niet in te zitten. Maar met een overwinning bij HC Tilburg (1-4) heeft de ploeg van Eric Verboom nu zes wedstrijden op rij gewonnen, waardoor de Bosschenaren zich op plek 4 terug vinden.

Een maand geleden leek het daar in de verste verte niet op, met een gedeelde zevende positie. Maar in de afgelopen weken Amsterdam (4-2), Pinoké (3-2), Klein Zwitserland (2-1), Rotterdam (3-0), Almere (2-0) en Tilburg verslagen, waardoor HC Den Bosch met nog één wedstrijd te spelen op een play-off plek staat.

Den Bosch kan het karwei op 2 mei afmaken met winst tegen nummer 11 Hurley.