advertentie Banner SNLR.nl

Floor Jansen

Dames MHC Oss gaan op trainingsstage in Marbella

De hockeysters van MHC Oss vertrekken deze winter op trainingskamp naar Spanje. Een idee van trainer Joep van der Coelen.

"Ik vind dat je de optimale omstandigheden moet hebben. 15 tot 20 graden zijn daar perfect bij", vertelt de coach, die zijn dames begin 2020 mee neemt naar Marbella. Aanvoerder Karen Festen heeft daar erg veel zin in. "Daar zitten bloed, zweet en tranen in voor mij", zegt Festen.

De koploper in de eerste klasse werkt op deze manier aan een betere teamspirit. De professionele werkwijze past bij een club van een paar niveaus hoger. "Dat is een mooi meegenomen feit. Ook daar moeten de dromen niet stoppen, want binnen de klasses zijn nog veel stappen te maken", vindt Van der Coelen.

Middenveldster Festen heeft momenteel niets te klagen. MHC Oss heeft in de eerste seizoenshelft de meeste doelpunten gemaakt. De hockeysters hebben slechts twee keer verloren. Met 27 punten uit 11 wedstrijden lijkt de titel binnen handbereik. Toch heeft het team ook nog het een en ander te verbeteren, denkt de trainer. "We moeten volwassener en constanter moeten zijn. Onze ondergrens moet omhoog. Maar ik ben eigenlijk wel heel tevreden met hoe het nu gaat."

Een deel van de selectie is deze winter daarnaast actief in de zaal. Op 8 maart gaat de veldcompetitie verder met een thuiswedstrijd tegen Venlo.