advertentie Banner SNLR.nl

Dames MHC Oss op haar best tegen MHC Best

De hockeysters van MHC Oss revancheerden zich na het verlies van vorige week. Het werd in Oss 6-2 tegen MHC Best. 

MHC sloot vorige week de eerste uitwedstrijd in de eerste klasse met een teleurstellend gevoel af. In Venlo verloren de dames met 1-2. Nu begon MHC goed aan de wedstrijd. Na twee minuten maakte ze dan ook de 1-0. Na een goede actie buitenom ging de bal bij de tweede paal binnen via Lynn van Rodijnen. Twee minuten later was het aanvoerder Karen Festen die de eerste strafcorner op eigen veld meteen tot een doelpunt promoveerde.

Het was een vliegende start voor de meiden, want nog in de tiende minuut tikte Britt Vossenberg de voorzet van Jessie Kuijpers achter de keepster van Best. Na rust was het Best dat aandrong en met de krachten smeet. Doordat de Ossenaren wat slordig waren in sommige fases, maakte Best de 3-1.

Daarna pakte Oss het weer op en wist het door doelpunten van Iza Tulkens uit een corner, Marlous van Roosmalen met een heerlijke individuele actie en wederom Britt Vossenberg met een uitgespeelde aanval uit te lopen naar 6-1. Vlak voor tijd zette MHC Best de 6-2 eindstand op het scorebord.

Mannen trekken goede lijn door
De mannen van MHC Oss wisten zondag ook te winnen. In de uitwedstrijd bij USHC in Utrecht kaapten de Ossenaren de punten, door met 2-3 te winnen. Ook vorige week wonnen de heren, die net als de dames voor promotie naar de Overgangsklasse gaan..