Dames MHC Oss verslaan ook Geldrop

De dames van MHC Oss blijven tweede in de eerste klasse, na een nieuwe zege. Dit maal waren de speelsters met 4-1 te sterk voor Geldrop.

Deze week kwam de nummer 11 van de competitie, Geldrop, op bezoek in Oss. In verband met een aantal blessures en afwezigen waren er ook deze week weer een aantal jeugdspeelsters die hun opwachting konden maken in dames 1.

Oss ging goed van start en door een snelle goal van Britt Vossenberg bij de tweede paal, na voorgeven van Lynn van Rodijnen, stond het al binnen tien minuten 1-0. Nog in de eerste helft verdubbelde de ploeg van Joep van der Coelen de voorsprong door een tip-in. Deze keer stond Van Rodijnen aan het einde van de aanval.

Zowel het balbezit als de dreiging kwam deze wedstrijd van Oss, maar een sterke keepster en een solide verdediging van Geldrop maakten het MHC Oss erg lastig om de score uit te breiden. Uit een zeldzame uitbraak waar de dames uit Oss even niet op stonden te letten wist Geldrop in het derde kwart de aansluitingstreffer te maken: 2-1.

In de korte pauze tussen het derde en het vierde kwart werden de dames weer op scherp gezet. Zoals wel vaker dit seizoen speelde Oss een prima vierde kwart. Van Rodijnen wist voor de tweede keer te scoren, waardoor Oss uitliep op Geldrop. Om het vierde kwart te bezegelen maakte Iza Tulkens er met een mooie goal nog 4-1 van, wat het klasseverschil tussen beide ploegen beter weergaf.

Volgende week speelt Oss uit bij Uden. De promovendus doet het verrassend goed, op de vijfde plaats. Rosmalen staat nog steeds op kop, op 1 punt gevolgd door Oss.

advertentie

Lees ook deze artikelen