advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Damian (32) uit Berghem: "Ik geef mensen altijd nóg een kans"

"Ik doe dit werk nu bijna vijf jaar en krijg met Kerst zoveel dankbare telefoontjes van mensen die ik heb geholpen." Damian uit Berghem zoekt altijd het verhaal achter de mensen met wie hij in contact komt.

“Mijn doel is om de goede mensen op de juiste plekken te krijgen. Als accountmanager bij uitzendbureau Hercurius is dat precies wat ik doe. Daarvoor heb ik een kleine truc. Als mensen mij bellen met de vraag of ik werk voor ze kan vinden zeg ik: “kom morgen om 08.00 uur en dan hebben we het er over.” In de bouw starten ze vaak om 07.00 uur. Vind iemand 08.00 uur te vroeg? Dan weet ik dat hij niet geschikt is.

Een tweede kans

Maar ik geef mensen altijd nóg een kans. Iedereen verdient dat.
Dus, vind iemand 08.00 uur te vroeg maar klinkt hij wel gemotiveerd? Dan stel ik een andere tijd voor. Als hij een kwartiertje later of helemaal niet komt zonder mij dat te laten weten, dan is het helaas klaar. Maar als diegene op komt dagen ga ik er echt even voor zitten en probeer ik hem beter te leren kennen.

Vaak blijkt dat iemand een fijn persoon is maar bijvoorbeeld solliciteert op een baan die helemaal niet bij zijn CV past. Of dat hij gewoon even moet horen hoe de zaken hier in Nederland gaan.

Het verhaal achter een persoon

Je moet uitzoeken wat het verhaal achter diegene is. Daar hebben ik, die man én werkgevers uiteindelijk het meeste aan. Ook als iemand fouten gaat maken tijdens zijn werk, is het soms het beste om te zeggen: werk vandaag maar tot 13.00 uur, ga naar huis en los die ruzie met jouw vrouw op. Dan komt hij de volgende dag twee keer zo gemotiveerd terug.

Ik doe dit werk nu bijna vijf jaar en krijg met Kerst zoveel dankbare telefoontjes van mensen die ik heb geholpen. Iemand zei ooit: “Damian, you changed my life.” Daar doe ik het voor.”