Dan Wildeman nieuwe hoofdredacteur Dtv

Dan Wildeman gaat op 16 maart aan de slag als hoofdredacteur van Dtv Nieuws.

Eind vorig jaar zijn de samenwerkende omroepen voor Oss-Bernheze, Den Bosch en Uden door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek aangewezen als pilot-omroep met als doel de kwaliteit van de lokale journalistiek te versterken. De benoeming van Wildeman plus nog drie andere nieuwe journalistieke functies vloeien hieruit voort. 

Toe aan iets nieuws
Dan Wildeman woont in Oss en werkte 28 jaar voor het Brabants Dagblad. Hij was onder meer verslaggever in Oss, Den Bosch en Uden, coördinator van de regioredactie en chef eindredactie. "Omdat ik toe was aan iets nieuws ben ik anderhalf jaar geleden gestopt bij het BD", aldus Dan Wildeman die in de tussenliggende periode een sabbatical nam.

Professionaliseren
"Dit is precies wat ik zocht", zegt hij in reactie op zijn nieuwe baan bij Dtv en Mfm Brabant waar in totaal 25 mensen werken. Hij volgt Eric Horvath op die de functie van directeur-bestuurder tot nu toe combineerde met die van hoofdredacteur. Door de groei van Dtv en de impuls van het Stimuleringsfonds is het nu mogelijk om de functies te scheiden. Aan Wildeman de taak om de omroep op journalistiek vlak verder te professionaliseren.

"Het lijkt me geweldig om samen met de redactie van Dtv Nieuws het belang van lokale journalistiek te benadrukken. En onze kijkers, luisteraars en lezers te laten zien wat er bij hen om de hoek gebeurt. En waarom", aldus Dan Wildeman.