Datingapp Breeze nu ook actief in Den Bosch, 'het moet weer om het daten gaan'

Wie op een leuke date wil in Den Bosch hoeft niet eerst eindeloos te swipen en te chatten doordat de datingapp Breeze nu ook live is in Den Bosch. "Bij een match opent er geen chat, maar een datumprikker."

Steeds swipen door een database en daarna eindeloos chatten om vervolgens op date te gaan: volgens Joris van Doorninck uit Heeswijk-Dinther moet dit proces anders kunnen. Daarom ontwikkelde hij datingapp Breeze.

"Bij andere apps zie je dat mensen op de app veel tijd besteden aan swipen en chatten. Wij willen dat het weer echt om het daten draait en offline ontmoetingen", zegt Van Doorninck.

"Bij Breeze kun je niet eindeloos swipen. Een slim algoritme stelt je vier profielen voor per dag. Als je iemand leuk vindt en de ander vindt jou ook leuk is er nog steeds een match, maar verschijnt er geen chatbox maar een datumprikker. Dan ga je chatten in het echte leven op een terras."

Sinds kort heeft Van Doorninck horecapartners in Den Bosch, zoals restaurant Disch, waar gebruikers van de app na een match af kunnen spreken.  In maart was Van Doorninck te zien in het NPO- televisieprogramma Dragons' Den, dat hem en de mede-initiatiefnemers een interessante investering opleverde.