De Bossche Groenen is helemaal klaar met ‘verkeershufters’ die herrie maken

De Bossche Groenen is de overlast van luidruchtige auto’s in de Bossche binnenstad spuugzat. Volgens de partij maken intimiderende automobilisten veel lawaai en zijn zij een gevaar op de weg.

De partij is vooral klaar met de zogeheten knalpotrijders die ’s avonds en ’s nachts over de binnenstadring razen. “Onder deze categorie vallen snelle auto`s uit de duurdere prijsklasse met een zware motor en een dubbele uitlaat en opgevoerde auto`s met een knalpot. Vooral tijdens het snel optrekken en gas loslaten worden de trommelvliezen zwaar overbelast, wat tot blijvende gehoorschade kan leiden. Daarnaast komen deze snelle auto`s, met hun grommende uitlaten, erg intimiderend over.”

Volgens de partij zorgen de auto’s voor lawaai en ontstaat er daarnaast een gevaar op de weg. Daarom is het volgens De Bossche Groenen hoog tijd dat de gemeente ingrijpt. In vragen aan het college van B en W stelt de partij voor om fuiken op te zetten waarbij geluid kan worden gemeten. Ook het houden snelheidscontroles noemt de partij als voorbeeld.

Gent

Een andere oplossing is volgens de partij om de gemeente Gent achterna te gaan. In de Belgische stad speelt hetzelfde probleem en daarom neemt de politie auto’s, motors en quads in beslag.