MC Les VItes

De Bossche Groenen: 'Waarom weten inwoners niks van langer verblijf MC Les Vites?'

De huurovereenkomst van motorcrossclub Les Vites aan de Tivoliweg in Rosmalen is stilzwijgend met een jaar verlengd. Een kwalijke zaak, aldus De Bossche Groenen.

In mei 2020 werd bekend dat Les Vites activiteiten zou gaan combineren met Lidu op het crossterrein aan de Meerse Plas in Den Dungen. Daarvoor moest alleen nog een milieuvergunning aangevraagd worden. De bedoeling is al langer dat Les Vites weg zou gaan uit Rosmalen, maar het huurcontract werd in december 2018 nog met twee jaar verlengd. Ook toen was daarover geen contact met buurtbewoners. Ook het komende jaar mag Les Vites nog op het crossterrein aan de Tivoliweg blijven.

"Wat garandeert ons nog dat ze volgend jaar om deze tijd wel weg zijn?", vraagt Will Hoeben van De Bossche Groenen zich af. Daarom stelt hij schriftelijke vragen. Zo wil de partij weten hoe het kan dat de sluiting van het crossterrein is uitgesteld en of de gemeente de omwonenden nog gaat informeren. 

Ook overlast in Den Dungen

De Bossche Groenen is het overigens ook niet eens met de verhuizing naar Den Dungen. "Daar is ook overlast voor omwonenden", aldus Hoeben.