advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

De 'caissière van de criminele organisatie' blijft voorlopig in hechtenis

Toon R., de broer van crimineel kopstuk Martien R., blijft in hechtenis, ondanks het verzoek van zijn advocaat om de voorlopige hechtenis op te schorten.

Dat besluit werd woensdag genomen in de rechtbank, tijdens de pro-forma zitting over de familie R. De advocaat van R., Klaas van Gijssel, had een verzoek tot schorsing van de hechtenis ingediend, onder andere omdat zijn cliënt dusdanig last zou hebben van slecht gehoor dat  het niet zou lukken om de strafzaak voldoende voor te bereiden. Daar gaat de rechtbank dus niet in mee. 

De Officier van Justitie ging fel in tegen het verzoek van Van Gijssel. "Wij hebben via getuigen gehoord dat Toon R. de 'caissière' van de organisatie werd genoemd, en tegen zijn vrouw zou hebben geklaagd over pijn aan zijn duim 'vanwege het tellen van zoveel geld'. Tijdens deze criminele activiteiten werd R. blijkbaar niet gehinderd door zijn slechte gehoor, stelde de Officier in de rechtbank.

Ook voor Frank L., de vermeende wapenleverancier van de criminele organisatie uit Oss, was een verzoek tot schorsing van de hechtenis ingediend. Maar ook hierin ging de rechtbank niet mee. 

De zitting voor Frank L. en Toon R. eindigde met de mededeling dat de volgende zitting zal plaatsvinden op 6 oktober. Toon R. reageerde hierop direct: "Dan kom ik niet. Ik wil niks meer bijstaan, ik krijg helemaal geen eerlijke kans!"