De Kwekers maakt opnieuw mooiste grote wagen in Berghem

De verlichte optocht in Berghem ging later van start, maar de pret langs de route was er niet minder om.

Op een dag met veel wind en regen kon de optocht in het Knollenrijk zo'n beetje als enige doorgaan zondagavond. Het was zo goed als droog en de windvlagen waren niet meer zo hevig als eerder op de dag. De Bergse wagenbouwers hadden geluk, maar konden wel pas laat met de opbouw beginnen. De organisatie koos ervoor om de optocht een half uur later te starten (om 19.30 uur). Achteraf bleek dat de deelnemers pas veel later vertrokken waren, omdat de wagens nog in elkaar gezet moesten worden. Het publiek bleef langs de route vol goede hoop staan, wachtend op de parade.

Sport was het thema van de verlichte optocht van 2020 en zodoende waren er boksers, Formule 1-wagens en voetballers te zien. Eerst kwamen jeugdclubs voorbij met hun mooiste creaties, gevolgd door de volwassenen. C.V. de Duvelkes hadden met Apres ski de mooiste grote wagen bij de jeugd.

De grootste wagens van de volwassenen reden achteraan de optocht. De jury riep C.V. de Kwekers uit tot de mooiste. Het thema van die groep had alles te maken met Studio Sport. Vorig jaar had De Kwekers in dezelfde categorie ook gewonnen. Voor hen uit reed C.V. 't Smidje & Cor Ok met op de wagen veel Nederlandse sporthelden. Denksport was het thema van de winnende loopgroep; C.V. Schôn Clubke. In totaal waren er 34 deelnemende acts, waarvan er bij sommige groepen heel duidelijk was dat ze niets met sport hebben.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen