De Maasdijk over twee weekenden uitgespreid

Het sportevenement De Maasdijk in de gemeente Oss gaat deze zomer door, maar de wedstrijdonderdelen zijn verplaatst naar zaterdag 24 juli.

Oorspronkelijk stond het complete evenement voor 19 en 20 juni op het programma. Dat weekend blijft er nog steeds van alles te doen. Zo blijven de wandeltochten, zoals de 80 van de Osse Maaskant, fietstoertochten en skate-tochten staan.

Omdat voor de wedstrijdsporten wegdelen moeten worden afgezet, moet de organisatie een vergunning aanvragen in de categorie evenementen. Volgens het openingsplan van het kabinet mogen die pas vanaf 30 juni. Daarom zijn de hardloop- en triatlononderdelen verplaatst naar 24 juli. Deelnemers die op 24 juli niet kunnen, krijgen hun inschrijfgeld terug.

Extra coronamaatregelen

De organisatie neemt extra coronamaatregelen, zowel bij de doorstroommaatregelen in juni als de wedstrijdsporten in juli. De deelnemers moeten zo veel mogelijk verspreid staten. Aanmelden kan alleen vooraf, niet meer op de dag zelf. Een test- of vaccinatiebewijs is niet vereist.

Sportfestijn

De organisatie van De Maasdijk ontving de afgelopen maanden veel signalen van sporters die niet konden wachten om eindelijk weer eens aan een echte sportwedstrijd mee te kunnen doen, of aan een officiële wandeling of toertocht. Voorzitter Jeroen Ulijn is dan ook blij iets te kunnen betekenen voor de deelnemers: "Het waren ook voor ons onzekere maanden, maar we hebben er steeds op gemikt om als organisatie in juni klaar te staan. We gaan aan de slag om ook van de wedstrijdonderdelen in juli een groot succes te maken. En iedereen die ons daarbij wil helpen nodigen we van harte uit om zich als vrijwilliger bij ons aan te melden. Want alleen met de hulp van vrijwilligers kunnen we er dit jaar twee keer een fantastisch sportfestijn van maken."