Henry Janssen

De Maasdijk wil uitpakken in eerste weekend dat evenementen weer mogen

Volgens de routekaart van de rijksoverheid zijn evenementen vanaf 16 juni weer toegestaan. In het eerstvolgende weekend, 19 en 20 juni, staat het sportevenement De Maasdijk in Oss gepland. De Maasdijk zet alles op alles om het evenement door te laten gaan. De organisatie roept deelnemers op om vooral te blijven trainen.

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van afgelopen dinsdag werd nauwlettend gevolgd door de organisatie van De Maasdijk. 'So far, so good', was de eerste reactie na het presenteren van de routekaart. "Alleen de spanning blijft. Evenementen mogen onder voorwaarden, maar wat die voorwaarden precies zijn, is nog onduidelijk", vertelt Paul van den Heuvel, projectmanager van De Maasdijk.

Publiek ontmoedigen

De organisatie wacht de uitkomsten van experimenten met evenementen in de buitenlucht af. "Desnoods draagt iedereen mondkapjes tot vlak voor de start en ontmoedigen we publiek om naar het centrum van Oss te komen."

Bomvol weekend

In het weekend van 19 en 20 juni staat een groot aanbod aan activiteiten op stapel: verschillende tourtochten van 12 tot en met 80 kilometer (wandelen, inlineskaten, steppen, me-moveren en fietsen), de Kennedymars 80 van de Osse Maaskant, triatlon- en hardloopwedstijden en de (halve) marathon. "Dat het veel is, maakt de kans dat het doorgaat alleen maar groter. Dat klinkt tegenstrijdig, maar we hebben over de twee dagen heen genoeg ruimte om deelnemers te spreiden", zegt Van den Heuvel. De Maasdijk bezoekt alle kernen van de gemeente Oss.
 
De Maasdijk wacht zo lang mogelijk af voor een definitieve beslissing. De organisatie verwacht begin mei meer te weten. In 2020 was er een alternatieve, virtuele editie van De Maasdijk.