advertentie Banner SNLR.nl

Henry Janssen

'De Maasdijk wil voor iedereen zijn'

Het sportevenement De Maasdijk moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor sporters met een beperking.

Dat is een van de doelstellingen waarmee de organisatie toewerkt naar de editie van 2020.  De plannen werden dinsdagavond uiteengezet tijdens een bijeenkomst met de vrijwilligers.

Veel blijft behouden

Daar bleek dat De Maasdijk afgelopen zomer zijn 'ideale vorm' voor een groot deel heeft gevonden. Volgend jaar blijft daarom veel van die opzet behouden. Zo keren de Color Run en de Night Run terug en is er opnieuw een tweedaags wandelprogramma. Alle hardlooponderdelen zijn ook in 2020 weer in lintvorm en de triathlon start weer bij Dome-X. Alle onderdelen finishen volgend jaar ook weer op de Heuvel.

Nieuw is dat volgend jaar de triathlon wordt uitgebreid met een officiële competitiewedstrijd. Voor de skaters verandert er ook wat: op de zaterdag is er een wedstrijd van 10 kilometer over een verkeersvrij parcours. De skatemarathon verhuist naar de zondag en wordt een recreatieve tocht die individueel en in een peloton gereden kan worden.

Goed doel

De organisatie heeft ook het goede doel voor de editie van 2020 gekozen, namelijk Stichting Steun 22Q11. Die stichting zet zich in voor ouders en hun kinderen met 22Q11, een genetische aandoening waarbij een stukje van chromosoom 22 ontbreekt. Dit kent uiteenlopende symptomen, zoals hartafwijkingen, immuun-, schildklier-, of psychiatrische problemen. De stichting zet onder meer honden van Hulphond Nederland uit Herpen in voor therapie en coaching bij kinderen met 22Q11.