advertentie Banner SNLR.nl

De Nieuwe Instelling ‘op de goede weg’

Het bestuur van De Nieuwe Instelling (DNI) is ‘op de goede weg’ als het gaat om de toekomstrichting voor het nieuwe gemeenschapshuis van Heesch.

Dat kreeg het bestuur, zij het met wat kanttekeningen, dinsdagavond te horen van de partijen in de gemeenteraad van Bernheze.

Inkijkje

DNI wordt gevormd door De Pas, KBO, de Eijnderic en de bibliotheek. Tijdens een presentatie kregen de politici alvast een ‘tussentijds inkijkje’ in de stand van zaken op dit moment. Een echte ‘businesscase’ volgt in januari, zo liet het bestuur weten, dat zelf overtuigd is dat er dan een gedegen plan ligt. Dat plan gaat dan eerst naar het college en de gemeenteraad zou er dan in maart een oordeel over kunnen vellen.

Succes

In de presentatie werd nog eens de geschiedenis van De Pas en de Eijnderic uit de doeken gedaan en vooral werd geschetst wat er nodig is om van De Nieuwe Instelling een succes te maken. Wat betreft het theatergedeelte denkt het bestuur dat een kleinere zaal met zo’n 200 stoelen voldoende is.  Verder is DNI alleen levensvatbaar met zowel commerciële als para-commerciële horeca, zo werd de partijen voorgeschoteld. En als alle partijen goed samenwerken dan kan er iets heel moois ontstaan in deze ‘huiskamer van Heesch’, zo was meerdere malen te horen tijdens de presentatie.

Zorgen

De partijen in de raad gaven dus het groene licht om op deze koers verder te gaan, maar er waren ook nog zorgen. Bijvoorbeeld over het op tijd klaar zijn van het definitieve plan. Ook willen partijen duidelijkheid over hoe de plannen voor DNI zich verhouden tot de andere gemeenschapshuizen in de gemeente.