advertentie Banner SNLR.nl

De Oeteldonkse Club zoekt nieuwe Minister van Tochten

De Oeteldonkse Club is op zoek naar een nieuwe Minister van Tochten. 

De Minister van Tochten is verantwoordelijk voor de organisatie van de Intocht op carnavalszondag en de Grote Optocht op carnavalsmaandag. Hij of zij regelt daarnaast de logistiek van de Intocht van de Jeugdprins op zaterdag en die van de Keinderoptocht op dinsdag. Dit gebeurt in samenwerking met het Ministerie van Jeugdzaken.

Ik heb dus een verstandige keus gemaakt zoals dat heet. Maar wel een met pijn in het hart.....

• Helma van Leeuwe, voormalig Minister van Tochten

Helma van Leeuwe vervulde vier carnavalsseizoenen de functie van Minister van Tochten. Ze kondigt haar vertrek nu al aan zodat haar opvolger een tijdje kan meelopen. “Ik doe deze klus met hart en ziel maar het kost wel heel veel tijd”, vertelt ze. “Dit jaar heb ik ook wat gezondheidsproblemen gehad en werd mij duidelijk dat de balans vrijwilligerswerk, privé en gezondheid voor mij persoonlijk niet in orde is. Ik heb dus een verstandige keus gemaakt zoals dat heet. Maar wel een met pijn in het hart.....”

Op de site van de Oeteldonkse Club staat een vacature met functieomschrijving. De club is op zoek naar iemand die communicatief sterk is, gemiddeld één tot twee dagen per week de tijd heeft voor werkzaamheden, gevoel voor humor heeft en creatief is.

Van Leeuwe treedt dan wel uit de functie maar neemt nog geen afscheid van de Oeteldonkse Club. “Ik ben al vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het worden vast weer hele mooie intochten en optochten.”