advertentie Banner SNLR.nl

Twitter, Jack van Lieshout https://twitter.com/CMJackOss

De Osse Kwis nieuwe stijl: “Iedereen kon meegenieten”

Negenentachtig teams deden zaterdagavond mee aan de eerste digitale editie van de Osse Kwis. Het meest bijzondere aan deze online zomereditie? “Dat iedereen kon meekijken”.

De digitale kwis kende wel wat kleine opstartprobleempjes. Zo startte de kwis iets te laat door een dwarsliggend batterijtje wat vervangen moest worden, en ging de jury iets te snel door de eerste rondes heen. “We dachten dat we iedereen genoeg tijd hadden gegeven voor de antwoorden, maar we gingen toch iets te snel. Geen probleem; we lasten een korte pauze in en gingen daarna in een rustiger tempo door”, legt organisator Gaby van Erp uit.

Meekijken

De kwis kende dus 89 teams en zes rondes met vragen. Hoeveel mensen er meededen aan de zomereditie was voor de organisatie niet bij te houden. “Iedereen kon meekijken, en sommige teams hadden ook weer mensen ingeschakeld die via Zoom of Skype meededen, dus ik kan niet zeggen hoeveel mensen er meededen.” Het gemak waarmee deze digitale kwis te volgen was, is volgens Van Erp ook haar charme. “Het was zo bijzonder om te zien dat zelfs mensen die niet meededen maar het gewoon wilden volgen, via ons Youtube-kanaal meekeken. Dat maakte het echt extra speciaal”.

Lokaal verhaal

De leukste opdracht was voor Van Erp het verhaal dat werd voorgelezen door nieuwslezer Dorald Megens. “In zijn verhaal zaten namen van Osse ondernemers verstopt, die mensen moesten ontcijferen. Dat was heel gaaf om te zien, ook omdat Dorald natuurlijk de perfecte verteller was.”

De winnaar van deze eerste online zomereditie was het team D’n Ollinge Mik; het is de derde keer in de geschiedenis van de Kwis dat zij winnen.

Van Erp weet nog niet of de Osse Kwis in deze vorm nog een keer georganiseerd gaat worden. “We hebben echt nog geen idee hoe de wereld er op korte termijn uitziet, dus daar durf ik geen uitspraken over te doen”.