De Prik en Massage Post Berghem: 'Het is een beetje een buurthuis'

De Berghemse Ans van der Burgt tovert haar huis voor de negende keer om tot ‘Prik en Massage Post’. Hier kunnen de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse terecht voor een massage en blaren doorprikken.

In het huis van Ans, aan de Kerkstraat 26 in Berghem, dragen veel mensen een rode polo. Het zijn allemaal masseurs en EHBO’ers. De laatste groep komt vooral van de lokale EHBO uit Berghem. Het is een komen en gaan van mensen. “De wandelaars uit de buurt weten ons inmiddels te vinden. Het is hierdoor ook een beetje een buurthuis”, vertelt de oprichter van de Prik en Massage Post. 

Voor en na de behandeling
In de tuin van Ans staan in totaal acht bedden: vier voor de massagebehandeling en de andere helft voor het blaren prikken. Alle bedden zijn bezet. Op de massagebedden liggen vooral mannen die hun kuiten laten masseren. Ook is het een komen en gaan van wandelaars met blaren. Van der Burgt: “Veel EHBO'ers werken hier al een aantal jaar. Dat geldt ook voor sommige bezoekers, die voor de zoveelste keer deelnemen aan de Vierdaagse in Nijmegen. Dat maakt het echt gezellig hier. Zelfs de chauffeurs van de wandelaars vinden het leuk om hier op bezoek te komen.”

Volgens Van der Burgt zitten er wandelaars tussen die elke dag op de Prik en Massagepost langskomen. “De meesten bellen als ze in de trein zitten. Dan plannen we een afspraak voor dezelfde dag. Sommige mensen komen hier strompelend binnenwandelen. Na de behandeling lopen ze vaak weer soepel en op tempo weg. Dat verschil is leuk om te zien”, vertelt de oprichter van de Prik en Massage Post.

Gastvrouw
De Berghemse neemt de telefoon aan en plant de afspraken in. Ook zorgt ze dat de EHBO’ers en masseurs goed te eten krijgen. “Ik heb er bewust voor gekozen om geen EHBO’er of masseur te worden. Dan weet iedereen in Berghem me dadelijk te vinden na elke lange wandeltocht. Dat wil ik voorkomen. Eigenlijk ben ik vooral de gastvrouw, dat bevalt me prima.”

De Prik en Massage Post Berghem is 15 tot 20 juli open. Vrijdag is de post gesloten.

 

advertentie

Lees ook deze artikelen