advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

De Pul: eerste concert in ‘het nieuwe normaal’

Niet dansen, niet meezingen, maar wél weer genieten van een concert. In Cultuurpodium de Pul in Uden kon het afgelopen zaterdag weer.

Het is inmiddels een kleine vier maanden geleden dat De Pul haar deuren moest sluiten, als gevolg van de Coronamaatregelen. Afgelopen zaterdag ging het slot van de deur en organiseerde het cultuurpodium haar eerste concert in ‘het nieuwe normaal’.

Veel maatregelen

Voordat het concert doorgang kon vinden, moesten er een hoop maatregelen getroffen worden. De Pul biedt nu plaats aan 100 bezoekers, die bovendien moeten blijven zitten. Er zijn looplijnen aangelegd en bezoekers kunnen een emmertje met versnaperingen bestellen, zodat zij minder hoeven te lopen.

Tekst gaat verder onder de video.

Geen langetermijnoplossing

Hoewel directeur Gijs de Louw blij is dat er weer concerten in zijn cultuurpodium plaats vinden, benadrukt hij dat doorgaan op de huidige voet financieel niet haalbaar is: “Dit is niet rendabel. We hebben een eigen pand, werken met veel vrijwilligers en zijn altijd zuinig met ons budget, maar we kunnen nu niets. Mensen drinken minder en mogen niet in de foyer blijven”, verzucht De Louw.

“Voorlopig is die anderhalve meter leidend”, geeft hij aan. Dit zorgt er volgens De Louw voor dat De Pul stilstaat in haar ontwikkeling qua bezoekersaantallen en financiën. Hoewel de volksgezondheid voor hem voorop staat, hoopt de directeur dat de overheid later dit jaar mogelijkheden biedt om hier omheen te werken, zodat het aantal bezoekers verder kan stijgen en De Pul financieel gezond blijft.