advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

De Pul opent de deuren voor testevenementen met publiek

Poppodium De Pul in Uden gaat in april rond Koningsdag weer open voor concerten met publiek. De evenementen maken onderdeel uit van een sneltestpilot.

De Pul behoort tot een van de vier locaties in Noord-Brabant waar op 25, 26 en 27 april proeven plaatsvinden met sneltesten. Bezoekers die aan de pilot mee willen doen, zijn verplicht om een sneltest te laten doen en kunnen dan een concert bijwonen.

Verschillende dagen

Het poppodium laat weten blij te zijn met de pilot. “De Pul staat klaar om bij te dragen aan de testlogistiek en kan niet wachten om op deze wijze alvast veilig bezoekers te ontvangen en het werk van artiesten te tonen.”

De organisatie werkt momenteel nog aan het precieze programma en de data. "We kunnen binnen die drie dagen iets organiseren. Dus het zou kunnen zijn dat we drie verschillende concerten doen, maar het kan ook allemaal op één dag. Daar denken we nu nog over na", vertelt Kay den Teuling. 

Grote namen

Welke artiesten er in De Pul gaan optreden is ook nog onduidelijk, maar volgens Den Teuling komen er artiesten van formaat. "We hebben heel veel leuke lijntjes uitstaan en er zijn nu weinig plekken waar grote namen iets kunnen doen, dus we kunnen wel iets moois regelen. Bezoekers moeten toch een stapje extra doen om van deze evenementen te genieten, dus we willen ook echt iets moois neerzetten."

De pilots worden geïnitieerd door de Taskforce culturele en creatieve sector en worden uitgevoerd in samenwerking met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.