De Schans start doneeractie om pistes te herstellen

Ski & Snowboardclub De Schans in Uden probeert de pistes te herstellen na de grote brand van afgelopen vrijdag. Online is een actie opgezet, waarbij matjes gedoneerd kunnen worden.

Geïnteresseerden kunnen via de website van De Schans een matje aanschaffen voor op de hoofdpiste of op de freestylepiste, ter waarde van 2,95 euro. Met de opbrengst worden matjes aangeschaft. De club, die de afgelopen veertig jaar door vrijwilligers is opgebouwd, heeft onvoldoende reserves om de baan zelf opnieuw op te bouwen.

Op de website zijn ook lichtmasten te doneren. De Pro Line en de Rookie Line zijn al gedoneerd. Later komen er nog meer producten online.

Schade

De politie gaat er van uit dat de grote brand vrijdag is aangestoken. "De eerste schatting is dat we anderhalf tot 2 ton schade hebben. En dan praat ik nog niet over het opruimen, maar puur over het terug in de staat brengen waarin het was", vertelde voorzitter Arno Mertens vrijdagavond tegen Dtv Nieuws. "Dat kunnen we nooit in een seizoen oplossen. Een dergelijk grote oppervlakte opruimen en herstellen wordt een probleem."