Jong en oud kan nog niets samen doen op De Scharrelboerderij

Jongeren en ouderen komen door de coronamaatregelen nog niet met elkaar in contact op De Scharrelboerderij in Oss, terwijl dat vanaf het begin het uitgangspunt is. Nu is er met een twist enige vorm van ontmoeting tussen jong en oud mogelijk.

Op De Scharrelboerderij kunnen kinderen na school leren over het boerderijleven en met de boerderijdieren spelen. Ouderen kunnen kleuren, spelletjes spelen, lunchen en koffie drinken met elkaar. Ontmoeting tussen de verschillende leeftijdsgroepen is nog een lastige, merkt ook oprichter Linda van Kilsdonk. Ze is hoe dan ook blij dat De Scharrelboerderij open mag blijven. "We hebben nu onze eigen activiteiten en we proberen met een twist toch een beetje samen van te maken." De kinderen komen bijvoorbeeld bij het raam van de ouderen zwaaien. En de ouderen maken een mooie raamtekening om ze daarvoor te bedanken. "Zo zijn we niet samen, maar toch een beetje", zegt Van Kilsdonk.

Een van de ouderen die aanwezig is, is Fredy Muzyka. Zij is drie keer per week bij De Scharrelboerderij. "Als ik niet hier ben, dan voel ik mij echt verdrietig", vertelt Muzyka. Dat de ouderen dol zijn op de kinderen ziet Van Kilsdonk al vanaf de allereerste dag. ‘Toen de kinderen voor het eerst hier waren, vergaten de ouderen gewoon dat ze in een rollator zaten omdat ze naar het raam toe snelde om naar de kinderen te zwaaien. Het versterkt elkaar, het is heel mooi samen."