De stad als stadion: Kids 'n fun Schadewijk

Dtv Sport en het SEC gaan in de serie De stad als stadion op zoek naar plekken in Oss waar bewogen wordt. In aflevering 5 zijn we bij Kids n’ fun in de Osse Schadewijk. Hier kunnen kinderen sporten en kunnen ze hun creativiteit kwijt.

Iedereen moet kunnen sporten. Ook kinderen waarvan de ouders zich geen sportlessen kunnen veroorloven. Dat vindt vrijwilliger Astrid van Leeuwen van het initiatief Kids ’n fun. ‘’Bewegen is namelijk niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor de geest.’’ Bij Kids ’n fun kunnen de kinderen zich bezighouden met sport en spel, maar er wordt ook gelet op het gedrag. Er wordt goed gelet op de juiste mentaliteit en het contact onderling. Dat er maandelijks spelers van TOP Oss op bezoek komen om een middagje mee te sporten is een mooie bijkomstigheid voor de sportieve jeugd. Toen Dtv Sport in februari (voor de coronacrisis) langsging, waren Sjoerd Overgoor en Ronald Koeman Junior present.

In onze challenge neemt Van Leeuwen het op tegen Koeman Junior. Zij proberen ieder zoveel mogelijk punten te scoren door de bal in een gat van het doek te gooien of schieten. In de volgende aflevering van De Stad als Stadion zijn we te gast bij verschillende sportverenigingen in Geffen.

Bekijk hier eerdere afleveringen: