De vraag naar flexwoningen groeit zo hard dat huizenfabriek Uden flink uitbreidt
Om de woningnood op te lossen worden er overal honderden flexwoningen gebouwd. Zoveel zelfs dat Den Bosch al merkt dat nieuwe flexwoningen lastig te leveren zijn. De vraag naar dit soort huizen is flink gestegen. Huizenfabriek Barli in Uden voert daarom de productie flink op.
De Noordoosthoek op de Groote Wielen bij Rosmalen. Een grote berg wit zand ligt al op de plek waar ruim 200 flexwoningen moeten komen. Het is een bijzonder project. De huizen worden voor een aantal jaar op neergezet op deze plek. Na een paar jaar verhuizen alle flexwoningen naar een nieuwe plek waar ze definitief blijven staan.
Het was de bedoeling dat de eerste mensen dit voorjaar er zouden wonen. Maar het project loopt vertraging op. Er kwam weerstand uit de buurt en dus neemt de gemeente nu de tijd om daar het gesprek mee aan te gaan. “We merken dat er vanuit de omgeving zorgen zijn en daar willen we zorgvuldig mee om gaan”, zegt wethouder Roy Geers.
Tekst gaat verder na de video:
Maar er speelt nog iets anders. Den Bosch timmert aardig aan de weg als het gaat om flexibele woningen. “We pakken dit erg succesvol aan”, aldus Geers. “En dat valt op in de rest van het land. We merken dat de vraag naar dit soort woningen enorm is toegenomen.” De levertijden lopen dan ook op.
In Uden zit Barli, een bedrijf dat dit soort flexibele woningen bouwt. Het bedrijf is flink aan het uitbreiden. “Sinds september is dit ons nieuwe kantoor.” Directeur Andries Peters wijst naar een gebouw op het Jagersveld in Uden. “Daarachter staat een hal die we vorig jaar in gebruik hebben genomen en sinds januari zijn we daar aan de overkant begonnen in alweer hal nummer 5.” Het bedrijf wil er naar toe dat ze 1500 huizen per jaar kunnen bouwen.
Het is intussen zo succesvol dat het moeilijk is om alle levertijden te halen
Andries Peters
“Een paar jaar gelden zijn we in Den Bosch begonnen op een paar locaties en daarna heeft heel het land het opgepikt”, vertelt Peters. “Het is intussen zo succesvol dat het moeilijk is om alle levertijden te halen. We zijn daarom flink aan het opschalen.” Zo zijn er dus de nieuwe productiehallen en werkt het bedrijf intussen in 2 ploegendiensten om zoveel mogelijk huizen te bouwen.