advertentie Banner SNLR.nl

De week in cijfers: voor het eerst geen coronasterfte of ziekenhuisopnames in regio

In geen enkele van onze gemeentes zijn de afgelopen zeven dagen mensen overleden aan het coronavirus, of opgenomen in het ziekenhuis. Dat is voor het eerst sinds de dagelijkse updates van het RIVM.

Het gaat hierbij om bevestigde coronapatiënten.

De exacte cijfers zien er zo uit: in Oss zijn tot nu toe, sinds het begin van de coronacrisis, 87 mensen overleden aan (de gevolgen van) het virus, en 164 mensen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Den Bosch telt 77 overleden inwoners en 126 ziekenhuisopnames. Er zijn 63 inwoners uit Uden overleden aan het virus en 115 Udenaren zijn in een ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege het COVID-19-virus.

In Bernheze zijn 65 mensen overleden aan het virus en 96 mensen opgenomen. De ziekenhuisopnames in Landerd staan op 39; hier zijn er 21 mensen aan het virus overleden. Meierijstad, al sinds het begin van de crisis één van de gemeentes die het zwaarst getroffen is, kent 131 overlijdens en 211 ziekenhuisopnames.

Omdat maandenlang alleen mensen uit risicogroepen getest konden worden, liggen de daadwerkelijke cijfers waarschijnlijk hoger.