advertentie Banner SNLR.nl

De Wildhorst: 'Fort Oranje-toestanden hebben we zeker niet'

Politieke Partij Blanco vindt dat er in de toekomst geen arbeidsmigranten meer thuishoren in een vakantiepark als De Wildhorst in Heeswijk-Dinther.

Zo’n 200 chatels zijn momenteel bewoond, door recreanten, sociale huurders en vooral arbeidsmigranten. Dat mag officieel niet op een vakantiepark. Maar de gemeente Bernheze gedoogt dit. "We vinden dat je op de lange termijn niet arbeidsmigranten op hetzelfde park moet hebben als waar je toeristen laat kamperen. Dat gaat vaak niet goed samen", vindt Marko Konings, fractievoorzitter van Blanco.

"We hebben niet de illusie om al onze hotels en vakantieparken vol te stoppen met arbeidsmigranten. Dat is niet de oplossing voor de toekomst", zegt Konings.

De toekomst van het park is een van de bespreekpunten in de begrotingsvergadering van de gemeente Bernheze donderdag. Cees van Luxemburg, voorzitter van beheerstichting de Wildhorst is blij dat het op de agenda staat en dat de politiek het probleem eindelijk onderkent.

Het park heeft een licht negatief imago, vanwege overlast in de buurt en leegstaande, vervallen chalets. "Daar is de afgelopen tijd hard aan gewerkt", vindt Cees van Luxemburg, voorzitter van beheerstichting de Wildhorst. "Fort Oranje-toestanden hebben we zeker niet. Er zijn nieuwe chalets gebouwd en het aandeel geluidsoverlast is al flink minder dan vijf jaar geleden."