advertentie Banner SNLR.nl

De Wissel kan fluiten naar Unox winkel

De Zwanenberg Food Group gaat niet met Model Bouw Vereniging De Wissel onderhandelen over het Unox gebouw.

Dat heeft de Zwanenberg, eigenaar van het leegstaande pand, laten weten als reactie op een open brief van De Wissel.

Die vereniging is op zoek naar een nieuw onderkomen en zag in het nostalgische gebouwtje langs het Osse spoor een perfecte locatie. Maar Zwanenberg deelt die mening dus niet. “Ze hebben geen belangstelling om op enige wijze met ons te onderhandelen over het pand”, zo luidde de reactie van Zwanenberg op ons verzoek laat Jan van Berkensteijn, voorzitter van MBV De Wissel weten.. “Ook hebben ze nog geen idee wat ze met het dichtgetimmerde pand willen gaan doen”. Berkensteijn ziet de afwijzing als bewijs dat de Zwanenberg Food Group geen belangstelling heeft om het monument te behouden.

Geen reactie van gemeente
De gemeente Oss heeft tot nu toe niet gereageerd op de open brief van De Wissel waarin ze aangeeft te willen verhuizen naar het Unox winkeltje. “Dus hoe groot is de belangstelling van de gemeente Oss om de Unox winkel te behouden?”, vraagt De Wissel zich af.

Statement
Voormalig buurman van De Wissel in De Lievekamp, poppentheater Marag, springt in de bres voor De Wissel en zal op 26 mei een statement maken voor behoud van de Unox winkel.