De Wissel start petitie voor behoud Unox winkel

Modelbouwclub De Wissel uit Oss maakt zich sterk voor het behoud van de Unox winkel. De vereniging heeft een petitie opgestart.

In de petitie vraagt De Wissel aan de Osse gemeenschap zich uit te spreken voor het behoud van het industriële monument. Zodanig dat het gebouw weer een publieke rol kan spelen, met een nader in te vullen functie. 

De Wissel stelde enkele maanden geleden voor te verhuizen naar het gemeentelijke monument. De modelbouwvereniging is op zoek naar een nieuw onderkomen en zag in het nostalgische gebouwtje langs het Osse spoor de perfecte locatie. Eigenaar Zwanenberg Food Group wilde echter niet onderhandelen over het leegstaande pand. 

Doembeeld van verdergaand verval
De modelbouwers vragen zich af hoe groot de belangstelling nu is om het pand te behouden voor Oss. "We zetten ons nog steeds in voor het behoud van de Unox winkel, omdat de reacties die we van de eigenaar kregen het doembeeld van verdergaand verval van het pand alleen maar versterken", schrijft Jan van Berkensteijn in zijn oproep.

Het is de bedoeling dat de vereniging de ondertekende petities tijdens de raadsvergadering op 19 september aanbiedt aan het college van B&W en de gemeenteraad. 

advertentie

Lees ook deze artikelen