Debuutalbum Iris van Nuland dankzij Bossche-Osse samenwerking

Een unieke samenwerking tussen componist Chiel Nugter (30) en violiste Iris van Nuland (18). Het duo heeft een album gemaakt dat sinds 3 december te beluisteren is op Spotify en YouTube. Het is niet het eerste album dat Nugter uitbrengt, maar voor Van Nuland is ‘Vannatuure’ wel haar debuutalbum.

“Ik heb nog niet echt het besef dat het dadelijk een album is dat mensen kunnen beluisteren en dat er echt mijn naam op staat. Alles is ook best snel gegaan. We hebben alles in een dag opgenomen”, zegt de jonge violiste. Nugter wilde graag samenwerken met haar, omdat ze volgens hem al een volwassen houding heeft en alles makkelijk oppakt, ondanks dat het allemaal nieuw is. “Ik vind het leuk om muziek te creëren. Daarnaast vind ik het leuk om te werken met musici die goed zijn. Ik denk dat Iris wel aardig kan spelen”, grijnst Nugter.

tekst gaat door onder video

Eerdere samenwerking

Van Nuland werkte al eens eerder samen met Nugter, maar niet in de grote rol die ze nu heeft. “Hij was erg benieuwd naar mijn mening en daar hechtte hij veel waarde aan”, vertelt van Nuland. De samenwerking tussen de Osse violist en de Bossche componist verliep goed, volgens het duo. “Chiel is best wel chaotisch, maar dat hoort misschien ook wel een beetje bij zijn muzikale brein. Het is wel een goede eigenschap om dat een beetje te zijn.”

Van Nuland won in september nog het Prinses Christina Concours in Veghel, in haar leeftijdscategorie 15 tot en met 19 jaar.