advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Decemberactie voor minima in Schaijk levert ruim vierduizend euro op

De werkgroep ‘Stille armoede’ in Schaijk heeft 4239 euro opgehaald via donaties van individuen, MKB Schaijk-Reek, winkeliers en de Rotaryclub Schaijk-Ravenstein, bedoeld voor inwoners van Schaijk die onder de armoedegrens leven.

“Dankzij deze opbrengst alle Schaijkenaren onder de armoedegrens een cadeau op maat, zodat ook zij even een onbezorgd moment hadden tijdens de feestdagen”, zo laat de werkgroep weten. 

Inzamelen

Een paar maanden geleden konden Schaijkenaren die onder de armoedegrens leven een cadeau op een digitaal wensenlijstje zetten. Bianca Verkuijlen, Hermien Wingens, Karin van Dijk, Cinny van Hoogstraten en Inge Reijnen van werkgroep ‘Stille armoede’ hebben deze cadeaus geregeld. “Andere Sinterklaasacties richten zich vaak op het inzamelen van spullen. Het is dan vaak afwachten wat je krijgt. Wij wilden juist cadeaus op maat geven.”

De cadeaus varieerden van een fiets tot een stofzuiger en van een accuboormachine tot een saunabon. De initiatiefnemers zijn blij met de steun van de ‘gulle gevers’ en geeft aan dat er zelfs een buffer is opgebouwd voor volgend jaar. En dat is volgens de werkgroep niet vanzelfsprekend in tijden van corona. “Toch hielp iedereen ons belangeloos. Vóór Schaijk, door Schaijk. Mooier kan het eigenlijk niet.”