Deceptie voor thuispubliek: 22e plaats voor Glenn Coldenhoff na val in beginfase MXGP Oss

De tweede manche van de MXGP in Oss is voor Glenn Coldenhoff een deceptie geworden: de Heeschenaar viel al in de eerste ronde en was daardoor veroordeeld tot de 22e plaats.

Na de tweede plaats in de eerste manche van de MXGP in Oss – achter Jeffrey Herlings - was Glenn Coldenhoff erop gebrand om tijdens de tweede manche voor eigen publiek ook hoge ogen te gooien. Temeer omdat Herlings vanwege een scheur in zijn schouderblad niet van start ging in die tweede manche.

De hoop op een goed resultaat verdween voor Coldenhoff echter al gauw als sneeuw voor de zon. De coureur uit Heesch viel namelijk al in de beginfase en zakte daardoor ver terug in het rijdersveld.

Inhaalrace

Een hoge klassering bleek na die val ver buiten bereik voor Coldenhoff. Na een inhaalrace finishte hij uiteindelijk nog als 22e.

Negenvoudig wereldkampioen Antonio Cairoli won de tweede manche voor Tim Gajser en Jorge Prado. Brian Bogers uit Eindhoven werd de beste Nederlander op de vijfde plaats. 

Het ‘overall-klassement’ van de MXGP Oss werd gewonnen door Gajser, de regerend wereldkampioen. Cairoli werd tweede en Romain Febvre eindigde als derde.

Het podium van de MXGP Oss. v.l.n.r.: Cairoli, Gajser en Febvre. Screenshot: NOS Sport.