TOP-trainer Bob Peeters nog altijd dol op oude liefde Roda JC

TOP Oss-trainer Bob Peeters keert vrijdag voor even terug in Zuid-Limburg, waar hij het met TOP opneemt tegen zijn oude club Roda JC. “Ik heb daar drie fantastische jaren gehad. Een deel van mijn hart ligt nog altijd in Kerkrade.”

Bob Peeters was in 93 wedstrijden voor Roda JC goed voor maar liefst 39 goals. Hij is de club altijd blijven volgen. Roda draaide in zijn tijd, vlak voor de eeuwwisseling mee in de top vijf van Nederland. Peeters: “Elk jaar speelden we Europees of daarvoor mee. Het waren misschien wel de beste jaren van mijn carrière.”

Het waren misschien wel de beste jaren van mijn carrière

• Bob Peeters, trainer TOP Oss

Sanches als nummer 10

Peeters zal waarschijnlijk Joshua Sanches weer op de nummer 10-positie inzetten. Vorig seizoen speelde de Amsterdammer vooral als rechtsback maar hij kan ook uit de voeten als defensieve middenvelder. Met al vijf assists in zes wedstrijden laat hij zien dat hij een waardige nummer 10 is. “Het is een nieuwe positie die me eigenlijk wel bevalt. De statistieken zijn goed en wij als team presteren ook goed, dus niks om te klagen”, zegt Sanches.

‘Wedstrijd tegen ADO een van de leukste ooit bij TOP’

Afgelopen speelronde speelde TOP met 3-3 gelijk tegen ADO Den Haag. “Eigenlijk een van mijn leukste wedstrijden hier bij TOP Oss”, vond middenvelder Lion Kaak, die al sinds 2017 in Oss voetbalt. “Drie dagen later had ik niet het gevoel van ‘oh jammer’. Toen had ik alleen maar een lekker gevoel. We hadden een fijne pot gespeeld. Als je dit kan brengen als team, is er nog wel wat mogelijk dit seizoen."

Roda JC kende een iets minder goede competitiestart. De club staat momenteel op de elfde plek, maar het verschil met nummer vijf TOP is minimaal. Want bij een overwinning voor Roda gaat het op de ranglijst over de Ossenaren heen. De laatste ontmoeting in Kerkrade eindigde in 3-0 voor de Limburgers. “Het zal geen makkelijke pot worden”, denkt Sanches. “Als we zo spelen als tegen ADO, heb ik er heilig vertrouwen in dat het wel goedkomt en dat we de punten meenemen naar Oss.”