advertentie Banner SNLR.nl

Deelauto Geffen definitief van de baan

Geffen krijgt geen deelauto als alternatief voor het wegvallen van buslijn 161.

Per 1 januari 2020 stopt Arriva met buslijn 161, die onder andere door Geffen rijdt. Reden voor busmaatschappij om te stoppen is omdat er in Geffen nauwelijks iemand gebruik van maakt. “Er zat nooit iemand in de bus”, zegt voorzitter Hans Hendriks van de dorpsraad.

Vrijwilligers
Namens de dorpsraad maakte Hendriks zich op advies van Arriva sterk voor een deelauto, een voertuig dat een alternatief biedt voor buslijn 161. “We hebben vijftien vrijwilligers nodig voor de deelauto. We hebben ons best gedaan, maar we zijn niet verder gekomen dan drie”, doelt Hendriks op de zoektocht van de dorpsraad naar vrijwillige chauffeurs. Na de zoektocht naar vrijwilligers sprak Hendriks nog een keer met Arriva, de gemeente en Geffen Zorgt, maar de enige juiste conclusie bleek dat een deelauto in Geffen niet realistisch is.

Geen gemis
Is het mislopen van de deelauto ernstig? Volgens Hendriks zeker niet. “We moeten reëel blijven. Als er al niemand in de bus zat, wie mist ‘m dan?”, vraagt hij zich hardop af. Bovendien krijgt Geffen een alternatief met een halte aan de Rijksweg waar buslijn 90 vanaf volgend jaar een stop maakt. Volgens de gemeente biedt die stop met name voor scholieren een goede oplossing.