Deelnemer Vierdaagse: 'Het is gewoon verslavend'

Als het Anita van Hoek lukt om de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar uit te lopen, wordt ze een gouden kruisdrager. Het is namelijk de tiende keer dat ze meedoet.  

Het eerste jaar dat ze meeliep had de vijftiger niet gedacht dat ze het grote wandelevenement over tien jaar nog steeds zou lopen. Maar na de eerste keer meedoen werd het voor Anita al snel duidelijk dat er nog vele keren zouden volgen: “Nadat mijn wandelmaatje en ik onze eerste Nijmeegse Vierdaagse hadden uitgelopen, zeiden we meteen tegen elkaar: volgend jaar weer! Het is gewoon verslavend”, vertelt de inmiddels ervaren wandelaar.

Tekst gaat verder onder de video.

Van de drukte bij het grote wandelevenement heeft Anita geen last, integendeel: “Je wordt op handen gedragen door de supporters. Deze mensen dragen ons op handen. Ze klappen voor ons, terwijl we gewoon aan het wandelen zijn. De mensen vinden het geweldig dat je 40 kilometer per dag wandelt, vier dagen achter elkaar”, vertelt de wandelliefhebber.

We hebben de grootste lol als mensen wakker schrikken van ons toetergeluid

Anita van Hoek, deelnemer Vierdaagse uit Heesch

Tijdens de Vierdaagse loopt Anita met een buideltasje. Hier zit van alles in, zodat ze het de vierdaagse wandeltocht goed doorkomt. “Paracetamol, zoute dropjes, energierepen, blarenpleisters en desinfecteergel. Veel hiervan wordt gebruikt. De blarenpleister heb ik gelukkig nog nooit nodig gehad”, vertelt de Heeschenaar.

Aan dat buideltasje hangt één speeltje dat om uitleg vraagt. “De toeter is om mensen aan de kant wakker te maken. Veel mensen zitten uren achterelkaar aan de kant en kakken soms dus in. Wij hebben de grootste lol als mensen wakker schrikken van ons toetergeluid", vertelt Anita. 

advertentie

Lees ook deze artikelen